Pluimveegroep van Beek

Over ons

Hoe het begon

Wim van Beek startte in 1984 op twintigjarige leeftijd met het eerste bedrijf van Pluimveegroep Van Beek B.V. in Achterberg. Een gewaagde stap in die tijd, zeker gezien het feit dat zijn vader een eigen bouwbedrijf had. Als geboren ondernemer waagde Wim samen met zijn vrouw Corrie de stap en nu, ruim 30 jaar later, is het bedrijf uitgegroeid tot een professionele organisatie. Sinds 2018 heeft Pluimveegroep van Beek de sorteer- en handelsactiviteiten van Eierhandel van de Grift overgenomen.

Een écht familiebedrijf
Kwaliteit en continuïteit staan bij Pluimveegroep Van Beek B.V. op nummer één. Onze afnemers krijgen het best mogelijke ei en ook de kip wordt in de watten gelegd. Het bedrijf volgt nieuwe technieken en ontwikkelingen op de voet en er wordt hard gewerkt om voorop te lopen in de markt. Om dat met vader, moeder en zoon te doen, maakt het éxtra bijzonder.

Tweede locatie
Zoon Gert-Jan voegde zich in 2011 bij het bedrijf. Nadat hij bedrijfskundige kennis en ervaring had opgedaan in het vastgoed is hij in het veelzijdige familiebedrijf aan de slag gegaan. Zijn kennis en ervaring kwamen direct van pas toen in datzelfde jaar het tweede bedrijf in Altforst werd overgenomen, en natuurlijk vooral na de overname van Eierhandel van de Grift in 2018.

Onze bedrijven

Achterberg

In Achterberg worden scharrelkippen gehouden die scharreleieren produceren. In de moderne stal die in 2012 is gebouwd, verblijven circa 60.000 kippen. Dit bedrijf voldoet uiteraard aan alle wensen en eisen van deze tijd, zoals daglichttoetreding, extra zitstokken, een automatisch spoelsysteem drinkwaterleidingen (altijd vers water), warm wit licht en een uitstekende klimaatbeheersing. Daarnaast voldoet de stal aan de Maatlat Duurzame Veehouderij. Dit betekent dat er extra maatregelen zijn genomen als het gaat om ammoniak, dierenwelzijn, diergezondheid, energie, fijnstof en de omgeving van het bedrijf.

 

Daarnaast vindt u in Achterberg ons pakstation. Vanuit ons pakstation sorteren wij onze eigen eieren, maar ook een groot aantal eieren voor diverse pluimveehouders.

Altforst

In Altforst bieden we onderdak aan circa 38.000 hennen en hanen, oftewel vleeskuikenouderdieren, waar broedeieren van vleeskuikens geproduceerd worden. In 2012 is een bestaande stal volledig voorzien van een nieuwe inventaris en is er bovendien een nieuwe stal bijgebouwd. Deze nieuwe stal is net als in Achterberg duurzaam gebouwd.

 

Inmiddels bestaat het team uit 8 medewerkers die er iedere dag alles aan doen om goed te zorgen voor de dieren en eieren van hoge kwaliteit. Uiteraard beperken wij verkeer en verplaatsing tussen beide locaties tot een minimum in verband met onze strikte hygiënevoorschriften.

Missie en visie

Onze missie

Ons doel is zoveel mogelijk afnemers van onze eieren te voorzien. Dit bereiken we door de best mogelijke kwaliteit broedeieren en scharreleieren te leveren, waarbij de hoogst mogelijke levenskwaliteit van onze kippen wordt gewaarborgd en het milieu zo min mogelijk wordt belast.

Onze visie

Pluimveegroep Van Beek B.V. wil bijdragen aan de duurzame productie van eieren, eiproducten en pluimveevlees. Hierbij wordt rekening gehouden met dierenwelzijn en het milieu.

Onze kernwaarden

  • Betrokken
  • Kwaliteit
  • Milieubewust
  • Ondernemend
  • Resultaatgericht
  • Betrouwbaar

Wil je werken bij een hecht, professioneel familiebedrijf?